No man’s land

NO mans land 4

V Siriji je trenutno stanje postalo še bolj kaotično kot je bilo. Uspešen atentat na Bašar al Asada, za katerega odgovornost ni prevzela nobena teroristična skupina, je porušil že tako krhko ravnovesje v državi. Po umoru predsednika se je za oblast začelo potegovati veliko državnih vplivnežev, kateri imajo dovolj oblasti in denarja za podkupovanje in korupcijo. Po državi so se vneli protesti in vse več je naročenih umorov različnih vplivnežev, ki bi se lahko potegovali za oblast. Ameriški predsednik D. Trump in Ruski predsednik V. Putin, sta se na skupnem sestanku odločila, da umikata svojo vojsko iz območja in pustita stvari, da se razrešijo same. Saj ne vidita smisla, naprej vlagati denar in resurse v državo, za katero veliko politologov napoveduje propad in v kateri vsaj še 30 let ne bo vzpostavljeno ravnovesje in red.
Taka odločitev svetovnih velesil je pa sigurno po godu sosednjim državam in zasebnim vojaškim in varnostnim podjetjem. Ker je območje Sirije zelo bogato z naravnimi viri, kot so diamanti, zlato, srebro, nafta, premog,…In ker trenutno v državi ni nobenega reda, je to območje postalo zelo interesantno za sosednjo Turčijo, Kurdsko manjšino in razne druge zasebne vojaške družbe. Kateri imajo zelo podobne cilje…
Začela se je igra, kdo bo najbolj izkoristil zmedo in kaos v državi in uspel naropat več bogastva in več ozemlja

Datum: 23.4.2017
Kraj: Bazara (Šempeter pri Novi Gorici)
Čas: Zbor – 9:00h ; Pričetek – 10:00h

Konfliktne strani:
– Turčija (s ciljem zavzeti čim več ozemlja in naravnih surovin) – ODPRTE PRIJAVE – Iraški Kurdistan (Pešmerge – bojujejo se za lastno neodvisno državo, potrebujejo čim več surovin za financiranje vojske) – ODPRTE PRIJAVE – I.I.L. (International Intelligence Limited – GB plačanci – specializirani za posebne naloge, kot so varovanje in izvidnica) – ORGANIZATORJI/S.A.N.G.
Dress code: (Zaželjen, ni pa obvezen)
Turčija: multicam, marpat, desert uniform, čalade,…
Iraški Kurdistan: Woodland, Rdeči trak, shemag, beretka,…
I.I.L.: Zgorni del v OD/zeleni barvi, hlače lahko v camo vzorcu, kapa s šilcom.
Primer Turške vojske

 

turkysh army

Primer Pešmerge:

pešmerge

Primer I.I.L.

IIL

Pravila igre:
Zadetek v katerikoli del telesa pomeni eliminacijo. To vključuje zadetke v repliko, obleko, zaščitno opremo ali katerikoli kos opreme, ki je obešena ali pritrjena na igralčevo telo. Zadetek v kos opreme, ki ni pritrjen na igralca in ga ta lahko uporabi tudi kot zaklon, NE ŠTEJE. Odboji, tako slučajni kot namerni, ne štejejo za zadetek. Streli skozi travo, listje, podrast ali streli, ki prebijejo izbrano kritje se štejejo kot zadetki in eliminacija igralca. Zadetek s strani soigralcev v ekipi se obravnava enako kot zadetek s strani nasprotne ekipe ali igralca. Zadeti igralec potrdi svojo eliminacijo z glasnim klicem ”ZADET”, ”MRTEV” ali ”VEN” (”HIT”, ”DEAD”, ”OUT”).

Pravila izhodne hitrosti:

»Na eventu je dovoljena uporaba samo mid-capov, low-capov, real-capov« (prepovedana uporaba Hi-capov)!!!

1. Pištole, revolverji in brzostrelke(sekundarne replike) Replike orožja, ki v originalu strelja pištolsko strelivo 9×19, .40SW in podobno, ne sme imeti povečane moči izstrelka. Izhodna hitrost izstrelka je omejena na tisto, ki jo je konstrukcijsko določil proizvajalec oziroma 100m/s oz. 330fps (energija izstrelka manjša od 1J).

2. Jurišne puške (Replike orožja, ki uporablja močnejše strelivo od pištolskega). Največja dovoljena izhodna hitrost izstrelka 122m/s oz. 400fps z 0.2g BB kroglico.

3. Replike podpornega orožja (Replike orožja, ki je eksplicitno namenjeno ognjeni podpori v bojih). Največja dovoljena izhodna hitrost izstrelka je 140m/s oz. 460fps z 0.2g BB kroglico.Minimalna razdalja je 15m.Obvezna uporaba sekundarne replike na manjše razdalje.

4. Polavtomatske ostrostrelske puške (Replike orožja z izključno polavtomatskim delovanjem, namenjeno ostrostrelcem in je daljše od 100cm). Ob pogoju, da ima orožje nameščen optični merek z vsaj 1.5x povečavo je lahko največja dovoljena hitrost izstrelka 150m/s oz. 500fps z 0.2g kroglico. Lahko imajo avtomatski način delovanja za odpravljanje zastojev. Puška se pri tem usmeri v tla in odstrani nabojnik. Uporaba avtomatskega načina v boju je prepovedana!!! Minimalna razdalja je 20m.Obvezna uporaba sekundarne replike na manjše razdalje.

5. Ostrostrelske puške – repetirke (Replike orožja brez avtomatskega ali polavtomatskega delovanja, namenjeno ostrostrelcem, daljše od 100cm). Ob pogoju, da ima orožje nameščen optični merek z vsaj 1.5x povečavo je lahko največja dovoljena hitrost izstrelka 165m/s oz. 550fps z 0.2g kroglico.Minimalna razdalja je 30m.Obvezna uporaba sekundarne replike na manjše razdalje.

Naloge Turčije / I.Kurdistan:
Cilj vsake strani je, da nabere čim več surovin. Surovine se nabira na označenih točkah na terenu.
Prepovedano je napadati zaporedno eno in isto točko! V kolikor napadete določeno točko in ste jo uspešno zavzeli ali pa na poti do nje bili eliminirani, morate za naslednji cilj OBVEZNO izbrati točko z drugo oznako.
Surovine se nabira tako, da se zavzame točko in se jo drži toliko časa kot je predpisano.
D=diamanti 30min (30 točk) – skrita točka
An=zlato 25min (25 točk) – skrita točka
Ag=srebro 20min (20 točk)
O=oil 15min (15 točk)
C=premog 10min (5 točk)
Ko je točka zavzeta po preteklem času, ekipa lahko odtrže listek s točkami (na listek se napiše ime ekipe in čas prevzema surovin). Na terenu lahko nasprotna ekipa, po uspešni eliminaciji nasprotnika pregleda mrtve in jim zaseže surovine (Mrtvemu/zadetemu igralcu se jasno reče »Pregledan si!«, ta mu mora izročiti surovine, v kolikor jih ima pri sebi). Kraji surovin se lahko izognete tako, da surovine tovorite v svojo bazo/mash in jih tam pustite. Baze se ne napadejo!
Točke se lahko uporabi tudi kot valuto, pri plačilu uslug Plačencev (I.I.L.), cenik uslug najdete v bazi Plačencev ali na terenu, če naletite na njih. Vedite, da plačenci so izurjena bojna ekipa, ki razpolaga s pomembnimi podatki o terenu in vam prav tako lahko nudi taktično prednost pri doseganju posameznih ciljev. Za pristop in poslovanje s Plačenci se uporabi GESLO: »God save the Queen!«
Medic pravila:
Vsaka ekipa ima medica, medic ima pri sebi medick trake (medic trake se razdeli glede na številčnost ekipe, 5 članov=5 m.trakov). Ko je igralec zadet ima 5 min do blead-outa. Zadetega igralca, lahko soigralec stabilizira in mu poveča blead-out čas na dodatnih 5min. V tem času ga lahko oskrbi medic (oživljanje 1min) z medic trakom, igralec se takoj vrne v igro. Medic lahko uporabi več medic trakov zaporedoma na istem igralcu. Ko medicu zmanjka medic trakov, se mora cela ekipa vrniti v svojo bazo po nove (povite medic trake se vrne medicu). V kolikor zadet igralec ni oskrbljen s strani medica v času blead-outa, se mora vrniti v bazo, tam se počaka 15min in se lahko vrne v igro. Zadetega medica lahko oskrbita dva soigralca, tako da sta pri njem 5min in mu zavežeta medic trak.
Reload pravila:
Dovoljeno kjer koli na terenu. Omejitev bb-jev ni.