S.A.N.G.

Odgovori na nekaj osnovnih vprašanj

1. Kako naj vem, če je ta šport zame?
Kontaktiraj nas in dogovorili se bomo, da se nam pridružiš na kakšnem treningu in poskusiš. Treningi so običajno ob nedeljah v popoldanskih urah in trajajo do večera. Pogoj za udeležbo je, da si star +18 let.

2. Nimam opreme!!! In sedaj?
Za začetek potrebuješ obleko, katere ti ne bo žal umazati, raztrgati, izgubiti,… Najdi kakšne primerne čevlje za teren (telovadne in natikači odpadejo) in prinesi voljo do akcije s seboj (če prineseš še kakšno mrzlo pivo, ne bo nič narobe). Očala, puško, baterijo in municijo bomo mi zrihtali.

3. Airsoft je zakon!!! Kako lahko postanem vaš član?
Formalno je dovolj, da izpolniš pristopno izjavo in plačaš članarino. Pogoj za članstvo v našem klubu je starost nad 18 let. Klub S.A.N.G. je pripravljen sprejeti v svoje vrste vsakogar, katerega ta dejavnost zanima in je tudi pripravljen aktivno sodelovati pri delovanju kluba in njegovem razvoju.

4. Jaz bom pa to resno vzel!!! Kako naprej?
Počasi razmisli, da si boš kupil svojo puško. Na internetu je veliko trgovin, kjer to prodajajo, velikokrat pa se tudi najde kaj rabljenega. Preden kupiš pa vseeno raje vprašaj koga za kakšen nasvet, kaj izbrati. Raje ti bomo trikrat svetovali, kot da se bomo kasneje enkrat ukvarjali s slabo robo.
Naslednja je uniforma. Dobiš jo marsikje. Srajca, hlače, jakna pozimi. V medklubskih spopadih nosimo uniforme angleškega vzorca. Na treningih vzorec niti ni toliko važen.
Ostale stvari nabavljaj po potrebi in v skladu s financami. Ne hiti.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj na našem forumu ali pa nas kontaktiraj.

 


Pravilnik izhodnih hitrosti replik v klubu S.A.N.G.

1. Pištole, revolverji in brzostrelke(sekundarne replike)
Replike orožja, ki v originalu strelja pištolsko strelivo 9×19, .40SW in podobno, ne sme imeti povečane moči izstrelka. Izhodna hitrost izstrelka je omejena na tisto, ki jo je konstrukcijsko določil proizvajalec oziroma 100m/s oz. 330fps (energija izstrelka manjša od 1J).

2. Jurišne puške
(Replike orožja, ki uporablja močnejše strelivo od pištolskega). Največja dovoljena izhodna hitrost izstrelka 122m/s oz. 400fps z 0.2g BB kroglico.

3. Replike podpornega orožja
(Replike orožja, ki je eksplicitno namenjeno ognjeni podpori v bojih).
Največja dovoljena izhodna hitrost izstrelka je 140m/s oz. 460fps z 0.2g BB kroglico.Minimalna razdalja je 15m.Obvezna uporaba sekundarne replike na manjše razdalje.

4. Polavtomatske ostrostrelske puške
(Replike orožja z izključno polavtomatskim delovanjem, namenjeno ostrostrelcem in je daljše od 100cm). Ob pogoju, da ima orožje nameščen optični merek z vsaj 1.5x povečavo je lahko največja dovoljena hitrost izstrelka 150m/s oz. 500fps z 0.2g kroglico. Lahko imajo avtomatski način delovanja za odpravljanje zastojev. Puška se pri tem usmeri v tla in odstrani nabojnik. Uporaba avtomatskega načina v boju je prepovedana!!! Minimalna razdalja je 20m.Obvezna uporaba sekundarne replike na manjše razdalje.

5. Ostrostrelske puške – repetirke
(Replike orožja brez avtomatskega ali polavtomatskega delovanja, namenjeno ostrostrelcem, daljše od 100cm). Ob pogoju, da ima orožje nameščen optični merek z vsaj 1.5x povečavo je lahko največja dovoljena hitrost izstrelka 165m/s oz. 550fps z 0.2g kroglico.Minimalna razdalja je 30m.Obvezna uporaba sekundarne replike na manjše razdalje.